Separatkloakering omkring Elmevej og Skanse Allé

Det store projekt med at separere kloakken i Vorup er rykket videre til Tyvdalen, Elmevej, samt en del af Skanse Allé og Vorup Boulevard.

Gravearbejde Vorup 1200X700

Separatkloakering i et boligområde

I samarbejde med Randers Kommune fornyer Vandmiljø Randers kloaksystemet i Vorup. Ved at dele kloakken op i separate ledninger til regnvand og spildevand mindskes risikoen for at spildevand udledes til Gudenåen sammen med regnvandet. 

Det skal der ske

Projektet omfatter kloakarbejde i Tyvdalen, Elmevej, den del af Skanse Allé, der ligger nord for Vorup Boulevard, en del af Vorup Boulevard fra Århusvej hen til Aalborggade, og et stykke af Århusvej mellem Elmevej og Vorup Boulevard.

Fælles for alle strækningerne er, at det nuværende kloaksystem skal ændres fra at løbe i én fællesledning til, at regnvand og spildevand løber i hver sin ledning. Nogle steder genanvendes den gamle fællesledning som ny regnvandsledning mens der etableres en ny ledning ved siden af til spildevand. Andre steder er det nødvendigt med nye ledninger til både regnvand og spildevand.

Derudover indeholder projektet to store rørbassiner, som skal ligge under jorden i henholdsvis i Vorup Boulevard og i det grønne areal ved Elmeparken.

Hvad er et rørbassin?

De rørbassiner, Vandmiljø Randers etablerer i Vorup er Ø1800mm. Det betyder, at en person på 1.80 m kan stå oprejst inde i røret, så stort er det.

Til hverdag fungerer et rørbassin som en almindelig regnvandsledning, der fragter regnvand fra hustage, veje, fortove osv til et regnvandsbassin, hvor vandet renses inden det ledes tilbage til naturen.

Ved heftige regnskyl kan rørbassinerne holde store mængder vand tilbage, så de lavereliggende regnvandsledninger i Vorup ikke overbelastes. Vandet i rørbassinet løber herefter stille og roligt videre, når der igen er plads i systemet.

Gravearbejde vil genere trafikken

Arbejdet med at etablere de nye kloakledninger udføres primært som opgravning, men enkelte steder bliver de nye kloakledninger etableret ved en styret boring.

Det kan ikke undgås at gravearbejdet vil genere trafikken i området. På et tidspunkt i projektet bliver det nødvendigt at spærre Vorup Boulevard for gennemkørsel, ligesom trafikken på Århusvej i en periode vil blive påvirket. Dette vil vi informere nærmere om, når tiden nærmer sig.

Trafikken på de mindre veje bliver også påvirket af gravearbejdet. Der kan være korte perioder, hvor det ikke vil være muligt at parkere i egen indkørsel, men der vil gennem hele projektet altid være gående adgang til alle boliger. Vil gravarbejdet blokere for kørende adgang til en adresse, giver entreprenøren besked til beboerne i god tid.

Der vil naturligvis altid være adgang for udryknings- og redningskøretøjer i hele projektperioden.

Informationsmøde

Vandmiljø Randers inviterer beboerne på de berørte adresser til informationsmøde. Hør om projektet, stil spørgsmål og sæt ansigt på projektets kontaktpersoner.

Mandag den 24. februar 2025, kl. 18:30-20:00

Vandmiljø Randers
Ny Havnevej 20
8960 Randers SØ

Tilmelding til projekt.kloak@vmr.dk 

2024 Randaros Solnedgang Sommer Drone (3)

Vi fotoregistrerer din ejendom

Inden vi begynder at grave, foretager vi en fotoregistrering af din ejendom. Det betyder, at vi eller et bemyndiget rådgivningsfirma med hjemmel i Miljøbeskyttelseslovens §87 har adgang til at komme ind på din grund for at fotoregistrere eventuelle eksisterende skader på din ejendom. Vi ringer på og orienterer dig, før vi går i gang med arbejdet. Er du ikke hjemme, når vi kommer, lægger vi et brev i din postkasse, så du kan se, at vi har været forbi.

Den person, som foretager fotoregistreringen, vil bære synligt legitimationskort.

Vi tager kun fotos af eksisterende skader, som kan være relevante i forbindelse med arbejdet. Disse fotos behandler vi som fortrolige oplysninger, og vi opbevarer dem forsvarligt. Fotos bliver som udgangspunkt slettet efter 10 år. Du har ret til at få indsigt i hvilke fotos, vi har registreret på din ejendom.

Ønsker du ikke, at vi fotoregistrerer din ejendom, skal du hurtigst muligt skrive til os på projekt.kloak@vmr.dk 

 

Er der noget vi skal vide om kloakken på din grund?

Har du allerede separeret kloakken på din grund? Afleder du regnvandet til en faskine eller en anden lokal løsning i din have fremfor at lede det i kloakken? Og har du en kloakmestererklæring på det udførte arbejde? I så fald vil vi gerne høre fra dig inden vi går i gang med gravearbejdet, så vi kan tilpasse vores planer til din eksisterende løsning. Send oplysningerne til

Seneste nyt

Her opdaterer vi med seneste nyt fra projektet, når projektet går i gang.

Kontaktoplysninger på entreprenøren

Når udbuddet er afsluttet og vi har valgt en entreprenør til projektet, vil deres kontaktoplysninger fremgå her

Omkørsel/afspærring

Her kan du læse om ændringer i de aktuelle trafikale forhold i området i forbindelse med projektet.

Det skal du selv gøre

Når Vandmiljø Randers har separatkloakeret på din vej og etableret dine to skelbrønde, får du et påbud fra Randers Kommune om at separere kloaksystemet på din egen grund. Husk, at arbejdet skal udføres af en autoriseret kloakmester.

  • Mangler du tegninger over kloakken i dit eget hus, er der hjælp at hente på vores side: Find dine kloaktegninger.
  • Du kan læse mere om, hvad der sker under en separatkloakering, og hvilke regnvandsløsninger der findes, på siden: Publikationer og nyheder
  • Find vores svar til de mest stillede spørgsmål, når det kommer til separatkloakering på siden: Spørgsmål og svar.

Få inspiration i REGNhytten

I vores formidlings- og forsøgscenter, REGNhytten kan du få mere viden om, hvordan du kan bruge regnvandet på egen grund.

Vi tilbyder alle i Randers kommune at komme på besøg i REGNhytten og høre mere om, hvilke muligheder der findes for at aflede og anvende regnvandet på egen grund.

Du kan også se og høre om skybrudssikring i REGNhytten.

Læs mere om REGNhytten, eller tjek, hvornår vi har næste gratis arrangement om regnvandsløsninger på vores side: Events.

Regnhytten Profil

Kom på besøg i REGNhytten og hør om afledning af regnvand på egen grund